Rabu, 30 Ramadhan 1434H | 7 Ogos 2013
3:02 a.m.
Indera Mahkota 8, Kuantan, Pahang.
Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.
Mak aihhh...tak tido lagi..mula-mula tadi jenuh duk buat seaweed cracker sebab hajat di hati nak bawak balik kampung untuk raya. Untuk rumah? Kena buat lain...telur putih dah habis pulak nak buat gam kulit popia tu..
Pastu, konon-konon nak try buat popia simpul tu...google la cara nak buat dia..
hurmmm..pada carian google, baru tau nama dia popia simpulan kasih...
wahahaha..gempak habis nama..tapi nak menyimpul popia tu, rasanya tak tersimpul kasih kot..giler mencabar..mencabar skill menyimpul, mencabar kudrat tapi paling tercabar sekali adalah kesabaran..
aihh...susah bebenorrrr...last skali malas buat sebab tak berjaya mengekalkan kelembutan kulit popia walaupun dah letak bawah tuala basah. hahahahahhahaa~
penting tu..kalo kulit popia kering, dia jadi keras dan memang tak boleh simpul..terkoyak terus..
zzzZzZzZzzzzz!!!
no wonder la harganya a bit mahal. susah nak buat. so, kalau rasa nak makan jugak, beli aje dan syukur je laa ade jugak yang rajin duk menyimpul mende alah tu..
ok. sampai sini aje. tensen sebenarnya ni bila buat something n tak menjadi..huhu!
No comments:
Post a Comment